Je intenties voor het nieuwe school - werkjaar vorm geven? 

Begeleiding: Mieke Van der Veken

 Locatie: Meerbeeksebaan 4, 1982 Elewijt 

Als we in de zomer 'ons verlof' nemen hebben we de kans om eens echt te ontkoppelen. Door wat afstand te nemen worden we ons ook bewust van dingen die in het dagdagelijkse leven meer stress geven dan ons lief is. De neiging té hard te werken in het nadeel van je vrije tijd, geen tijd meer vinden voor sociale contacten, sporten of die hobby die zoveel deugd doet. De gewoonte om altijd ja te zeggen als iemand appèl op je doet, terwijl je dat niet echt wilt of de angst om volop 'ja' te zeggen als er iets onverwacht op je pad komt.  

 

Niet alleen het begin van een nieuw kalenderjaar, maar ook de start van een werk/schooljaar is een geschikt moment om een aantal dingen anders aan te pakken in je leven, wat meer balans misschien, gezonder leven, of die ene droom eindelijke vorm geven, een hardnekkige gewoonte veranderen of meer tijd maken voor dingen die er voor jou werkelijk om doen.

Je hebt dit wellicht al meer dan eens 'bedacht' maar tussen woord en daad staat wel eens een en ander in de weg :-) en na de zoveelste 'mislukking' verliezen we de moed. Nu blijkt toch wel niet uit onderzoek dat 'bewuste aandacht' en 'mildheid' sleutels zijn om deze impasse te doorbreken, handig om weten toch? 

We gaan in dit traject deze weg samen op een gestructureerde wijze. Geen grootse plannen, maar concrete doelen, geen tijdverslindende lange meditatieoefeningen, maar dingen die je in je dagelijkse leven kan doen en je er zelfs tijd door spaart.

 

Doorheen mijn eigen leven en door het werken met mensen vanuit mindfulness sinds 2002, wordt me steeds duidelijker dat het moeilijkste stuk van de weg is om alles wat je wéét en wat je leerde ook toe te passen.

Voor dit traject laat ik me ook inspireren door een boek van Jan Chozen Bays ‘Hoe tem je een wilde olifant? ‘ maar ook door de nieuwste inzichten uit de neurowetenschappen die oa door Kelly Mc Gonnigal in haar boek 'de kracht van wilskracht' helder zijn beschreven.

Wat mag je verwachten

  • Maandelijkse sessie op vrijdagochtenden waarbij je telkens een hand-outs krijgt met de kernpunten zodat je alles kan nalezen thuis

  • We ontdekken nieuwe dimensies van bewuste aandacht en mildheid via beweging en meditatieoefeningen

  • Je krijgt concrete tools om de kracht van je wil te versterken gebaseerd op neurowetenschappen

  • We inspireren mekaar door onze ervaringen uit te wisselen.

  • We maken een concreet en haalbaar oefenschema voor de maand die volgt

  • Je hebt toegang tot een gesloten facebook-groep waar wekelijks een nieuwe opdracht verschijnt en je ervaringen kan uitwisselen (of ontvangt een email)

 

Je hoeft geen ervaring te hebben met mindfulness of meditatie. Als je zin hebt je nieuwsgierigheid en verwondering scherper te maken, meer voldoening en plezier in je dagdagelijke leven te brengen en je veerkracht te verhogen, ben je welkom!

Locatie: Meerbeeksebaan 4, Elewijt

Nieuwe data volgen later.

Deelname voor de reeks van 4 sessies: 140 €

De plaatsen zijn beperkt.

Mieke Van der Veken

Mindfulness & Veerkracht

m.vanderveken@voetenopdegrond.be

0485422589​

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now