Na mijn masteropleiding tot pedagoge was ik eerst werkzaam in de hulpverlening voor mishandelde vrouwen en hun kinderen.  Ik leerde er veel over de veerkracht van een mens maar ook over de grenzen hieraan.  Later vond ik dit spanningsveld terug als coördinator van een europees netwerk rond internationale samenwerking. 

 

In beide situaties was mijn bezorgdheid om te kijken hoe mensen kunnen ondersteund worden om hun leven in handen te nemen, in respect voor hun eigenheid, verhoging van zelfredzaamheid en herstel van eigenwaarde: empowerment dus in al zijn vormen.

In beide situaties bleek dat effectieve verandering van omstandigheden hand in hand gaat met een proces van leren anders omgaan met wat niet veranderd kan worden. Toen mindfulness op mijn weg kwam bleek dit wonderwel aan te sluiten bij deze manier van begeleiden van mensen.

Intussen had ik ontdekt hoe werken via het lichaam een belangrijke meerwaarde bood bij emotionele en mentale herbronning en heling en verdiep mij sindsdien in de nieuwste inzichten uit de neurowetenschappen.   

 

Na verschillende therapeutische opleidingen en verdere integratie van bewuste aandacht en mildheid in mijn persoonlijk leven praktijk startte ik in 2000 mijn zelfstandige praktijk als body-mind therapeut. Als gecertificeerd mindfulness trainer was ik ook betrokken bij de verdere ontwikkeling van de opleiding van trainers en superviseer trainers en hulpverleners.

 

Sinds 2015 zijn ook mijn 2 ijslandse paarden en de ezel mijn 'compagnons de route' die meewerken in het herstel van de veerkracht van mensen die ik begeleid.

 

Het is een voorrecht om mensen te ondersteunen zich beter in hun vel te voelen en volop te leven, voeten stevig op de grond, letterlijk en figuurlijk.   Zij zijn mijn grootste leermeesters.

Voor meer info en afspraken

Meerbeekse baan 4

1982 Elewijt

015 61 36 00

0485 42 25 89

Voetreflexologie 1 u : € 45

Begeleidingen 1 u: € 50

Begeleidingen 1,5 u: € 65

andere tarieven op aanvraag

BE89 0015 3644 0085

btw nummer: BE 0639-716-780

Mieke Van der Veken

Mindfulness & Veerkracht

m.vanderveken@voetenopdegrond.be

0485422589​

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now